Fava

Konu meze olunca Ege mutfağı şüphesiz ilk akla gelen oluyor. Porsi10’un zeytinyağıyla taçlanan hafif ve enfes mezeleri, sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır. Kavrulmuş soğan ve zeytinyağıyla buluşturularak yapılan Porsi10’un özel fava mezesi, protein bakımından da oldukça zengin bir üründür. Geleneksel lezzetlerimizden olan fava, Porsi10 kalitesiyle usta şeflerinin özenli ellerinden çıkarak sofralarınıza konuk oluyor.

Fava, kuru baklanın başrolü aldığı , iç halinde ezilmesi ile elde edilen bir meze türüdür. Favanın adı Yunancadan gelmektedir. Sindirim sistemini ve böbrekleri rahatlattığı için özellikle et ürünleriyle veya balık yemeklerinin yanında servis edilir. Genellikle meze olarak sunulan bu besin, düşük kalorili olmasıyla da bir tercih sebebidir.

Favanın ana malzemesi olan bakla; protein ve lif bakımından çok yüksek bir besin değerine sahiptir. İştah açan lezzetiyle de yemeklerinizin yanına çok yakışacak olan zeytinyağlı fava, açık yeşil rengi ve eşsiz lezzetiyle,  damaklarınızda keyifli bir tat bırakacak.

Favanın Yanında Ne Yenir ?

Favanın yanına  Porsi10 İslim Köfte veya Gurme Avcı Böreği ‘ni de eklediğinizde enfes bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz diğer lezzetlerimize bakarak farklı öğün kombinleriyle Porsi10 favayı deneyimleyebilirsiniz.

Enerji ve Besin Öğeleri 100 g için
Enerjı kj /kcal 562/135
Yağ (g)0,7
Doymuş Yağ (g)0
Karbonhidrat (g)19,6
Şekerler (g)1,3
Lif (g)6
Protein (g)9,4
Tuz (g)0,04

İçindekiler

Kuru Bakla, Su, Havuç, Kuru Soğan, Dereotu, Limon Suyu, Ayçiçek Yağı, Tuz



error: Content is protected !!