Haydari

Porsi10’un efsane lezzetlerinden olan haydari; süzme yoğurt, nane, sarımsak ve zeytinyağından oluşmaktadır. Özellikle et yemeklerinin veya balık ızgaraların yanında tercih edilir.

Haydari, meze ve mangal sofralarının olmazsa olmazıdır. Öğünlerimizde her zaman hem sağlıklı hem lezzetli hem de hafif bir alternatif olmuştur.

Anadolu mutfağında geçmişten günümüze dek çokça yer edinmiş, anonimleşmiş en sevilen meze çeşididir. Özellikle sebze ve et yemekleri ile soğuk servis edilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca sıcak pide veya ekmek, hatta çiğ sebzelerle bile tüketebilirsiniz. Günün her saatinde tüketime uygun olan haydarinin hem hafif, hem pratik, hem de lezzetli olması tüm öğünlerde kullanımını kolaylaştırmaktadır.

Haydariyle Ne Yenir ?

Haydari, öyle çok yemeğin yanına yakışıyor ki saymakla bitmez. Özellikle Paçanga Böreği, Acılı Ezme ve Patlıcan Herse ile birlikte tadına doyulmaz ziyafetler vermek artık çok kolay. Ayrıca Porsi10 İslim Köfte, Porsi10 İmam Bayıldı ve Porsi10 Zeytinyağlı Yaprak Sarma ile birlikte mutlaka denemelisiniz.

Enerji ve Besin Öğeleri 100 g için
Enerjı kj /kcal 721/173
Yağ (g)14,1
Doymuş Yağ (g)5,3
Karbonhidrat (g)1,8
Şekerler (g)1,3
Lif (g)0,4
Protein (g)9,3
Tuz (g)0,1

İçindekiler

Süzme Yoğurt (Pastörize İnek Sütü, Yoğurt Kültürü, Laktoz), Ayçiçek Yağı, Dereoutu, Kuru Nane



error: Content is protected !!