Porsi10 Hazır Yemek kurumsal yapısı ile ilgili olarak sıkça sorulan sorular aşağıdaki belirtilmiştir.
Hammaddelerimiz yıkama, ayıklama, eleme gibi birtakım ön işlemlere tabi tutulmaktadır. Üretimlerimiz ise ürün grubu bazında farklı özellikteki alanlarda titizlikle gerçekleştirilmedir. Porsi10 ürünlerimiz şoklama metoduyla (hızlı dondurma) dondurulmakta veya tazeliğini korumak için modifiye atmosferde paketlenmektedir.
Paketlenen ürünler soğuk zincirin kırılmaması için uygun depolarda muhafaza edilmekte ve frigofrik araçlarla sevk edilmektedir.
Ayrıntılı tat testlerinden geçirilen dondurulmuş ürünlerin her porsiyonda aynı lezzet ve kaliteye sahip olduğu onaylanmıştır. Dondurulmuş ürünler sağlıklı olduğu kadar ekonomik ve pratiktir. Günümüzde hızlanan yaşam temposu nedeniyle özellikle çalışan kişiler mutfağa daha az zaman ayırabilmektedir. Bu noktada dondurulmuş gıdalar sağlık ve lezzetten ödün vermeden zaman kazandırmaktadır.
Porsi10 dondurulmuş ürünlerin besin değerleri, taze satılan ürünlerin besin değerleri ile eş değerdir.
Porsi10 dondurulmuş ürünleri derin dondurucuda son kullanma tarihine kadar saklanabilir.
Çözülen dondurulmuş ürünler tekrar dondurulmamalıdır.
Raf ömürleri 1 yıldır, ambalaj üzerinde belirtilen tavsiye edilen tüketim tarihine kadar tüketilmelidir.
Beslenme açısından dikkat edilmesi gereken özel bir durum veya rahatsızlığı olan kişilerin doktor tavsiyesine uyması, ürünlerin içindekiler kısmını inceleyerek, kendi durumuna uygun besini tüketmesi önemlidir. Bu hususlara dikkat ederek Porsi10 ürünlerinin hamileler tarafından tüketilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.
Donuk ürünler hızlı şoklama ile raf ömürleri arttırılır, taze ürünlerimizde ise modifiye atmosfer paketleme ile tazeliği korunmaktadır.
Porsi10’da ürün hammadde girişinden tüketiciye ulaşıncaya kadarki süreç gıda güvenliği yönetim sistemi kapsamında yürütülmektedir. Porsi10’un tüm üretim aşamaları gıda güvenliği kural ve standartlarıyla uyumlu olup, gerekli analiz ve kontroller düzenli olarak yapılmakta ve tüm süreçlerin geçerli kılınması BRC gıda güvenliği yönetim sistem denetimleri ile yapılmaktadır.
Porsi10’da hammadde alımı tedarikçi değerlendirme prosedürümüze göre yapılır. Her zaman kaliteli ve gıda güvenliğini sağlayan ürünler tercih edilir. Devamlılık esasına göre tedariği gerçekleştirilir.
Ambalajı açılmamış Porsi10 ürünleri son kullanma tarihine ve/veya tavsiye edilen tüketim tarihine (TETT) kadar ambalajı üzerinde belirtilen saklama koşullarında saklayabilirsiniz.
Porsi10 ürünlerimizde ilgili mevzuatlardaki standartlara ve gıdaya uygun ambalajlar kullanılmaktadır.
İlgili ürünün ambalaj üstünde belirtilen açıklamalarına göre tüketilebilir.
Ürünlerimizde raf ömrü çalışmaları yapılarak en güvenli son tüketim tarihi süreleri belirlenmektedir. Bu kapsamda son kullanma tarihi içerisinde ürünlerimizi güvenle tüketebilirsiniz