Nefis Patatesli Çıtır Börek Tarifi - Porsi10

Nefis Patatesli Çıtır Börek Tarifi

Peynirli, kıymalı veya patatesli her türlü iç dolgusuyla hayatımıza lezzet katan börek çeşitleri varken peyniri sevmeyen olabilir ya da kıymayı yemeyen çocuklar muhakkak vardır. Vejeteryan konuklarımız veya aile üyelerimiz de olabilir ama patatesli börek herkes tarafından kabul gören ve beğenilen en lezzetli börek çeşididir. Çıtır çıtır böreğin içinde yumuşacık patates püresi hele yanında da bir bardak çay varsa değmeyin keyfinize!

İkindi çaylarında, uzun sohbetli hafta sonu kahvaltılarında ya da günün herhangi bir saatinde karnınız acıktığında kimsenin hayır diyemeyeceği nefis mi nefis çıtır patatesli börek. Tadına doyulmaz patatesli böreğin elbette en önemli püf noktası yufkanın kalitesinden sonra patates püresinin lezzeti olacaktır. Patates püresi için onu kaynatmak, ezmek gibi aşamaları düşünüldüğünde vazgeçecek gibi olabilirsiniz. Ama size vereceğimiz püf noktası ile patatesli böreğinizi en pratik şekilde hazırlayacak ve hiç yorulmayacaksınız. Porsi10 Pratik Patates Püresi ile hayatınızın en kolay böreğini yapacaksınız.

Porsiyonluk fikirlerimizin bu haftaki pratik tarifi olan patatesli çıtır börek tarifi olabildiğince basit! Kullanacağınız Porsi10 Pratik Patates Püresi, haşlanarak dondurulmuş ve lezzeti korunmuş bir patates püresidir. Bu özelliği ile mutfaktaki en büyük yardımcılarınızdan biri olacaktır. Bu tarif sayesinde pratik, lezzetli ve en kolayından nefis bir börek yapacaksınız.

İşte, patates püresi Porsi10’dan, yufka sizden diyerek oluşturduğumuz pratik tarif için;

 

Gerekli malzemeler:

 

  • 4 Adet Yufka

 

İç harcı için

 

  • Porsi10 Patates Püresi
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Pulbiber (isteğe bağlı)
  • Karabiber (isteğe bağlı)
  • Toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • Nane
  • Tuz
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un
Üzeri İçin:
  • Susam
  • Yumurta sarısı

 

Hazırlanışı

 

1. Öncelikle böreğimizin iç harcı için yapışmaz bir tavaya sıvı yağı alın.

2. Üzerine doğranmış soğanı ilave ederek biraz kavurun.

3. Gelelim en kolay püf noktasına! Patates püresi için zaman harcamanıza gerek yok. Buzdolabında bekleterek çözünmesini sağladığınız Porsi10 Pratik Patates Püresi ‘ni tavaya alarak 2-3 dakika soğanlar ile birlikte çevirin.

4. Son olarak pul biber, karabiber, nane, toz kırmızı biber ve tuz ile iç harcınızı tatlandırın.

5. Hazırladığımız iç harcını bir kaba aktararak soğuması için bekletin.

6. İç harcın soğumasını beklerken yufkalarınızı ıslatmak için sıvı yağ, sirke ve unu güzelce çırparak boza kıvamında bir sos elde edin.

7. Yufkalarınızdan birini tezgaha alın, yarısına hazırladığımız sosu güzelce sürün.

8. Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine katlayın.

9. Üzerini tekrar sos ile ıslatın.

10. İki katlı yufkanızı 6 eşit üçgen parçaya kesin.

11. Her üçgen parçaya patatesli iç harcından koyun ve teker teker sigara böreği sarar gibi sarın.

12. Diğer yufkalar içinde aynı işlemi tekrar edin.

13. Fırın tepsisine pişirme kağıdınızı yerleştirin.

14. Hazırladığınız böreklerinizi tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.

15. Son olarak üstlerine susam serpin ve böreklerinizi önceden ısıttığınız 180° fırında kızarıncaya kadar pişirin.

16. Çıtır patatesli böreğiniz servise hazır. Afiyet olsun.

 

 

Dondurulmuş Porsi10 Pratik Patates Püresi sadece patatesli börek için değil, mutfaktaki tüm yemeklerin yanına pratik olarak sunabileceğiniz en kolay garnitür alternatifiniz olabilir. Pratiklik ve lezzeti Porsi10 kalitesiyle birarada bulabilirsiniz.