Patates Püreli Beykoz Kebabı - Porsi10

Patates Püreli Beykoz Kebabı

BEYKOZ KEBABI

Eşsiz, lezzetli ve saraylara layık bir akşam yemeği için fikir arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Yemek hazırlamak için genellikle çok fazla zamanınız olmaz. Yine de kısa zamanda da olsa tadına doyulmayan, nefis lezzetlerle soframızı donatmak isteriz. En lezzetli yemeklerin en çok zaman aldığı düşünülürse, dar zamanlarımızda malesef pratiklik ön plana çıkar. Sonuçta aklımızdan geçen ve canımızın çektiği yemeklerden vazgeçeriz. Şimdi size hiçbir zaman reddedemeyeceğiniz, tadına doyulamayan, enfes ve doyurucu bir lezzetten bahsedeceğiz. Fakat en önemli özelliği sizi hiç uğraştırmadan, fazla efor sarfetmeden sofranızda yer alması. Patates Püreli Beykoz Kebabı tüm beklentilerinizi karşılayacak, tam bir lezzet bombası!

 

Patates Püreli Beykoz Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

400 gr kuşbaşı et

4 adet orta boy patlıcan

1 adet orta boy soğan

1 adet tatlı biber

Tuz ve karabiber

Yarım su bardağı sıvıyağ (bu yağı patlıcanları kızartmak için kullanacağız)

4 yemek kaşığı sıvıyağ (bu yağı da etleri sotelemek için kullanacağız)

 

Püre için gerekli malzemeler:

 

Porsi10 Pratik Patates Püresi

 

Patates püresi yapmak aslında basit bir süreç gibi algılanır. Ancak nefis bir patates püresini yapmak özen gerektirir. Tüm uğraşlarınıza rağmen yine de tam kıvamında ve tadında patates püresi elde edemediğinizde tüm zahmetiniz de boşa gidebilir. Bu nedenle pratik bir patates püresi yapmayı sizin için hem eğlenceli hem de en pratik hale getirdik.

Sosu İçin Gerekli Malzemeler:

 

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı salça

 

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler:

 

Taze kaşar rendesi

 

Şimdi Gelelim Patates Püreli Beykoz Kebabının Tarifine:

 

Patlıcanları şeritler halinde soyarak işe başlayın, karnıyarık yaparken yaptığınız gibi çok derin olmayan bir çizik atın ve önceden kızdırdığınız yağda kızartın.

Kızaran patlıcanları kağıt havlu serilmiş tabağa düzgünce yerleştirin.

Etlerinizi tercihen irice doğrayın.

Soğanı ve biberleri ise elinizden geldiğince küçük küçük doğrayın.

Sıvıyağ döktüğünüz tavada soğanları ve tuzu kavurun.

Ardından irice doğradığınız etleri de bu tavaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Suyunu saldığı esnada biberleri de tavaya ilave edin ve et pişinceye kadar soteleyin. Pişen etleri tavadan alarak işleminize devam edin.

Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine dizin. Sotelediğiniz etleri patlıcanların üzerine eşit olacak şekilde dağıtın.

 

 

Patates püresi hazırlamak yemeğin en basit ve pratik kısmı. Porsi10 Pratik Patates Püresi  +4 ° C’de (buzdolabında) 1 gün bekletilerek çözündürülür. Çözünen ürün ambalajından çıkarılarak tavada veya tencerede orta ateşteki ocakta 2-3 dakika ısıtılarak kullanıma hazır hale getirilir.

Hazırladığınız püreyi de etlerin üzerine eşit şekilde ekleyin ve kaşık yardımıyla düzeltin ve son katman olarak rendelediğiniz kaşarları ekleyin.
Son aşama da ise su ve salçayı iyice karıştırın. Patlıcanların bulunduğu tepsiye yavaşça dökün.

200° derece önceden ısıtılmış fırında patlıcanların üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın.

Tercih sizin tabii ki, fakat biz sıcak servis edilmesini öneririz.

 

Yemeğimiz hazır fakat ani bir telefonla misafir geleceğinin haberini aldınız. Eyvah! Demeyin. Unuttunuz mu geçen hafta Gurme Lezzetlerimizden Dondurulmuş İçli Köfte almıştınız. Hemen buzluğunuza koşun ve sanki siz yapmışsınız gibi misafirlerinizi etkilemeyi bekleyin!

Tarifi için; ⇓

Porsi10 Gurme İçli Köfte