Patates Yatağında Kırmızı Lahana Bifteği - Porsi10

Patates Yatağında Kırmızı Lahana Bifteği

patates yatağında kırmızı lahana bifteği

Biftek, insanların genellikle dışarıdayken yemeyi sevdiği özel yemeklerden birisidir. Biftek deyince herkesin ilk aklına gelen kırmızı et olur her zaman. Fakat son dönemlerde et tüketimini tercih etmeyen insanlar arasında oldukça popülerleşen vegan bir biftek var. Sosyal medyayı sallayan namı diğer “Lahana Steak” menülerdeki yerini de ufak ufak almaya başladı. Et tadına alternatif olarak tüketilebilen lahana bifteği; mor ve beyaz olarak ikiye ayrılıyor. Patates püresi ile lezzetini taçlandıran patates yatağında kırmızı lahana bifteği, deneyen herkesin en sevdiği yemekler arasına giriyor.

Hazırlanması sadece birkaç dakikanızı alır ama mutlaka tadıyla sizi çok tatmin edici ve her yemek için muhteşem bir başlangıç olacaktır. Peki siz de hazırlaması pratik, her zaman mükemmel lezzeti yakalayacağınız ve sizin için çok sağlıklı bir biftek yemeye ne dersiniz?

Patates Yatağında Kırmızı Lahana Biftek Malzemeleri

 

Kırmızı Lahana bifteği için en önemli iki malzeme zeytinyağı ve sarımsaktır. Zeytinyağı, kırmızı lahana gibi kavrulmuş sebzelere zengin ve lezzetli bir tat verir. Ayrıca kırmızı lahanaya harika bir üst doku eklerken, hafif gevrek tat vermeye de yardımcı olur. Sarımsak ise bu lahana bifteğine çok fazla lezzet katar.

Kırmızı lahana bifteğinin özellikle patates yatağında yapılan sunumu görsel bir şölen olmasının yanında, yumuşak bir dokuya çıtır çıtır biftekle eşlik eden bir lezzet sunar. Porsi10’un dondurulmuş patates püresi ürünü sayesinde patatesleri yıkayıp haşlanmasını beklemenize gerek kalmaz. Mutfaklardaki pratik yardımcınız Porsi10 ile 2-3 dakika içerisinde dondurulmuş patates pürenizi hazır hale getirip kırmızı lahana bifteğinizi patates püresiyle taçlandırabilirsiniz.

Malzemeler:

 

1) Bir adet kırmızı (mor) lahana,

2) Bir diş sarımsak,

3) Üzeri için fındık parçaları,

4) Zeytinyağı,

5) Kimyon,

6) Tuz,

7) Karabiber,

8) Pul biber,

9) Zerdeçal,

10) Porsi10 Patates Püresi

 

Patates Yatağında Kırmızı Lahana Bifteği Nasıl Yapılır?

 

Kırmızı lahana bifteğinin nasıl kesileceğini merak ettiniz mi? Aslında çok basit!

    1. İlk adım olarak kırmızı lahanayı daire şeklinde bir santim veya biraz daha kalın olarak dilimleyin.
    2. Dilimlediğiniz kırmızı lahanaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerine zeytinyağı sürün. Ardından sarımsak, tuz ve isteğe göre kimyon, karabiber, pulbiber ile zerdeçal serpin.
    3. Kırmızı lahana bifteğini 20-25 dakika veya üstleri çıtır çıtır olana kadar 200 °C’de ısıtılmış fırında , tercihen turbo-ızgara modunda, ara ara kontrol ederek pişirin.
    4. Çözünen Porsi10 Pratik Patates Püresini tavaya veya tencereye alın. Orta ateşte 2-3 dakika ısıtın. Isınan patates püresini patates yatağı oluşturacağınız tabaklara alın.
    5. İkinci katman olarak kırmızı lahana biftek dilimlerini de üzerlerine ekleyin ve fındık parçaları ile süsleyerek servis edin.

İşte, Kırmızı Lahana Bifteği’nin hazırlanışı bu kadar kolay! Hemen her türlü damak zevkine hemen hitap edecek bu lezzet, enfes mi enfes Porsi10 pratik patates püresi ile daha da tatlanacak. Sağlıklı bir yemek olarak yemek pişirmek ile yemek pişirmek için yemek pişirmek bu lezzette olan kişiler için eğitim için pratik ve leziz bir yemek olacak.

Kırmızı lahana yerine yeşil kullanabilir miyim?

 

Aynı teknik yöntemi kullanarak da yapabilirsiniz. Ancak kırmızı lahana daha farklı bir tat ve sunum sağlıyor.

 

Porsi10’un dondurulmuş Pratik Patates Püresini meze, ara sıcak ve ana yemeklerinizde kullanabileceğiniz gibi, tek olarak da servis yapabilirsiniz. Porsi10 ile yemekler artık çok daha pratik.