Sade Kısır

İkramlık denildiğinde ilk akla gelenlerden olan kısır, içinde bulundurduğu ince bulgur ile sağlıklı, lezzetli ve besleyici bir mezedir. Porsi10 mutfaklarında kaliteli malzemelerle hijyen kurallarına dikkat edilerek marifetli ellerde hazırlanan sade kısır, kültürümüzle harmanlanmış, modası her daim devam eden mezelerden birisi.

İster çayın yanında ister öğün olarak tüketebileceğiniz Türk mutfağının en bilinen lezzetlerinden olan Porsi10’un enfes sade kısırı, pratikliği ile sizlere zaman kazandırıp lezzeti ile vazgeçilmeziniz olacak.

Kısırın içerisinde bulunan ince bulgur lezzetiyle olduğu kadar, besleyiciliği ile de ön plandadır. Bulgur lif açısından zengin olduğu için kalp sağlığına, kilo vermeye, kan şekeri kontrolüne ve sindirim sağlığına olumlu etkisi vardır.

Kısırı servis etmenin en yaygın yolu taze marul yapraklarıdır. Ama farklı bir servis seçeneği için Tarsus, Mersin bölgesinde tercih edilen asma yaprağını da kullanabilirsiniz.

Sadece yaprakların ortasına bir kaşık sade kısırı koyun, sarın ve yiyin! Hafif bir öğle yemeği için daha iyi bir şey olamaz!

Sade Kısırın Yanında Ne Yenir ?

Sade kısırın yanına Gurme Avcı Böreği veya Gurme Paçanga Böreği‘ni ikramlarınıza veya öğününüze eklemek muhteşem bir sunum fikri olacaktır. Her gönülde taht kuran Porsi10 kısır,  unutulmaz buluşmalarınızın vazgeçilmezi olacaktır.

Enerji ve Besin Ögeleri 100 g için
Enerjı kj/kcal679/163
Yağ (g)8
Doymuş Yağ (g)0,7
Karbonhidrat (g)17,6
Şekerler (g)1,4
Lif (g)2,5
Protein (g)3,5
Tuz (g)1,1

İçindekiler

Su, İnce Bulgur, Taze Soğan, Ayçicek Yağı, Domates Salçası, Domates, Kornişon Turşu[Salatalık, Su, Tuz, Sirke, Asetik Asit ( E260 ) Sertleştirici Kalsiyum Klorür (E509), Koruyucu Potasyum Sorbat (E202)], Marul, Salatalık, Maydanoz, Limon Sosu[Su, Asitlik Düzenleyici (Sitrik Asit), Limon Suyu Konsantresi, Şeker, Limon Emülsiyonu, Koruyucu (Potasyum Sorbat, Sodyum Benzoat)], Tuz, Kırmızı Pul Biber



error: Content is protected !!