Zeytinyağlı Yaprak Sarma

İşte karşınızda bir baş yapıt! Zeytinyağlı yaprak sarma!

Bir porsiyonun yetmediği, lezzetiyle daha çok yeme isteği uyandıran, Türk mutfak kültürünün en önemli tatlarından birisi zeytinyağlı yaprak sarmasıdır.

Kahvaltıdan, ara öğüne, 5 çayına, akşam yemeğine hemen hemen her öğünde sevilerek tüketilen zeytinyağlı yaprak sarması her evin olduğu gibi Porsi10 mutfaklarının da gözde lezzetlerinden birisi. Marifetli ellerde gerekli bütün hijyen koşullarına dikkat edilerek hazırlanan zeytinyağlı yaprak sarması, kaliteli yaprak seçimi, lezzetli iç harcı ve doğru pişirme tekniğiyle vazgeçilmez lezzetleriniz arasında yerini alacak, pratikliği ile de sizlere zaman kazandıracaktır.

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın Yanında Ne Yenir ?

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın yanına Haydari ve Gurme Paçanga Böreği‘ni de ekleyerek akşam yemeklerinizi veya ikram tabaklarınızı pratik bir şekilde oluşturabilirsiniz. Dilerseniz günün herhangi bir saatinde Porsi10 zeytinyağlı yaprak sarması kaçamağı yapabilirsiniz. 

Enerji veBesin Ögeleri 100 g için
Enerjı kj/kcal739 / 177
Yağ (g)10
Doymuş Yağ (g)1
Karbonhidrat (g)16,9
Şekerler (g)2,4
Lif (g)3,7
Protein (g)2,8
Tuz (g)2,5

İçindekiler

Kuru Soğan, Asma Yaprağı, Pirinç, Su, Ayçicek Yağı, Limon Sosu [su, Asitlik Düzenleyici(Sitrik Asit), Limon Suyu Konsantresi, Şeker, Limon Emülsiyonu, Koruyucu(Potasyum Sorbat, Sodyum Benzoat ], Havuç, Dolmalık Yer Fıstığı, Kuş Üzümü, Dereotu, Zeytinyağı, Tuz, Maydanoz, Şeker, Tarçın, Kimyon, Karabiber, Yenibahar



error: Content is protected !!